Blog

Muzica populara si valoarea sa | MagicOrchestra.ro

Din cele mai vechi timpuri viata omului a fost insotita de muzica. Atat activitatile sale simple, cat si cele complexe, omul a incercat sa le transpuna in versuri. La fel este situatia si cu emotiile, gandurile si trairile sale. Compunerea de versuri a fost si ramane un proces natural, un proces prin care compozitorul isi aseaza gandurile pe hartie, iar apoi le canta. Cum hartia nu a fost intotdeauna la indemana oricui, stramosii nostri au fost nevoiti sa memoreze toate versurile cantecelor si apoi sa le transmita mai departe. Asa s-a nascut versul si muzica populara!

Cele mai pretioase piese sunt cele transmise prin viu grai pana la momentul in care cineva le scrie. Bineinteles, fiecare transmite ce retine sau ce i se pare lui potrivit, multe dintre versurile originale se pierd, insa daca ramane esenta, tot e un castig.

Muzica populara romaneasca are un ritm si nuante foarte diferite de la zona la zona. Aceste diferente sunt in functie de tema piesei, dar si de temperamentul oamenilor locului. Se stie ca moldovenii sunt mai vulcanici, fapt ce se vede si in muzica populara specifica zonei Moldovei: ritm alert, cuvinte multe, veselie si pofta de viata. De partea cealalta se afla ardelenii care-s mai calculati, mai linistiti, iar muzica populara specifica zonei este asemenea lor.

Valoarea artistica a pieselor din fiecare zona a tarii nu poate fi contestata, la fel si valoarea artistilor care interpreteaza muzica populara. Muzica populara nu este pentru oricine, ci doar aceia care o stiu aprecia se pot bucura pe deplin de ea. Bucuria vine din versuri simple, din versuri ce descriu diverse etape ale vietii cu bune si rele, din placerea de a transmite mai departe ceva de pret si de a-i face pe cei din jur sa se simta bine. Magic Orchestra poate face oamenilor o asemenea bucurie!

Band de nunta in Bucuresti

Accesand https://magicorchestra.ro/ veti putea gasi formatii de nunta in Bucuresti care sunt gata sa intretina atmosfera unui eveniment atat de important ca nunta sau botezul. Banduri de nunta in Bucuresti la pret convenabil, care sa cante si piesele preferate, sa ofere si servicii suplimentare foto, video, florale si altele, este greu de gasit, insa Magic Orchestra este o echipa mereu disponibila in a-i face pe oameni sa se simta bine prin serviciile pe care le ofera!

Distribuie pe:

Follow by Email